PERKHIDMATAN

PERKHIDMATAN

KONSULTANSI KESIHATAN

Syarikat kami membantu mana-mana individu, organisasi dan persatuan yang menguruskan pesakit serta orang ramai dan bagi individu yang menghidapi masalah kesihatan agar mendapat khidmat nasihat kesihatan melaui kaedah rawatan alternatif dengan perubatan Terapi Stem Sel. Pihak kami menguruskan tindakan susulan bagi semua pesakit yang dibawah jagaan kami bagi memastikan perkembangan kesihatan mereka dalam keadaan terkawal dan mendapat keputusan kesihatan yang positif selari dengan panduan perubatan moden.

Rahsia Terapi Stem Sel

SEMINAR KESIHATAN

Seminar Rahsia Terapi Stem Sel merupakan seminar kesihatan pertama di Malaysia yang membantu berkongsikan kepada masyarat tentang informasi berkaitan:

 • Apakah itu Terapi Stem Sel.
 • Apakah perbezaan Terapi Stem Sel berasaskan epal dan placenta haiwan halal dimakan.
 • Apakah hukum syarak perubatan berasaskan Terapi Stem Sel haiwan.
 • Apakah kelebihan, manfaat dan perbezaan rawatan berasaskan Terapi Stem Sel berbanding perubatan moden dan tradisional yang masih ramai tidak tahu.
 • Kenapakah ramai saintis mengkaji tentang Terapi Stem Sel sejak tahun 2008.
 • Bukti Malaysia melabur RM3juta untuk pembangunaan kajian Terapi Stem Sel.
 • Bukti Dato Lee Chong Wei memilih Terapi Stem Sel untuk selamatkan kariernya.
 • Bukti testimoni ribuan pesakit yang telah mendapatkan keputusan kesihatan positif setelah mencuba Terapi Stem Sel.
 • Kenapa dahulunya Terapi Stem Sel untuk orang-orang kaya?
 • Bagimanakah cara untuk mendapatkan solusi produk yang berasaskan Terapi Stem Sel di Malaysia dengan harga mampu milik, berteknologi tinggi, halal, dipercayai lebih 12 negara sejak tahun 2008 dan telah banyak keputusan testimoni positif kesihatan pesakit.

Seminar ini bukan sahaja bertujuan berkongsi maklumat dan solusi kesihatan kepada masyarakat, tetapi mendidik masyarat agar pentingnya kesedaran, pencegahan dan rawatan kesihatan.

Selain itu, misi murni yang dibawah kami melalui seminar ini adalah memberi sedikit harapan dan semangat kepada masyarakat tentang wujudnya solusi untuk kesihatan mereka berdasarkan keputusan positif yang dibuktikan oleh banyak testimoni.

PENDIDIKAN KESIHATAN

Kesihatan merupakan aspek penting dalam kehidupan. Pihak kami mengambil inisiatif untuk menjadi salah sebuah organisasi di negara ini yang menyahut seruan Kementerian Kesihatan Malaysia agar bersama-sama berkongsi pendidikan, kesedaran dan informasi kesihatan kepada masyarakat. Dengan pesatnya perkembangan teknologi dan media sosial, kami mengambil peluang untuk berkongsikan pendidikan kesihatan melalui platform ini. Dengan usaha yang dilakukan, kami berharap agar sedkit sebanyak dapat membantu pihak kerajaan bagi menangani isu peningkatan masalah kesihatan dalam kalangan masyarakat setiap tahun.

3 aspek yang diterapkan dalam inisiatif ini:

 1. Kesedaran

Kesedaran masyarat tentang pentingnya menjaga kesihatan menjadi aspek utama dalam negara. Kami yakin, dengan usaha perkongsian informasi yang selari dengan amalan perubatan saintifik dan kementerian kesihatan, mampu memberikan ilmu, peringatan dan kesederan kepada masyarakat khususnya untuk pesakit, waris dan ibubapa.

 1. Pencegahan

Memetik kata-kata, “Mencegah lebih baik dari mengubati”. Aspek pencegahan perlu ditekankan berikutan masalah yang akan diahdapi akan lebih tinggi jika seseorang individu menghidapi penyakit. Hal ini bukan sahaja memberikan resiko terhadap kesihatan, malah memberikan kerugian masa serta kewangan untuk kos perubatan yang terpaksa ditanggung kemudian hari.

 1. Solusi

Dengan pesatnya perkembangan kajian tentang Terapi Stem Sel, kami yakin bahawa cabang baharu perubatan regeneratif (Regeneratif Medicine) ini mampu memberikan solusi kesihatan yang lebih baik kepada masyarakat khusunya bagi pesakit kronik.

Gabungan Serantau (GABUSERA)_Program Usahawan Gabungan Serantau

PROGRAM USAHAWAN

Apakah itu Program Usahawan Gabungan Serantau (GABUSERA)

Program Usahawan Gabungan Serantau (GABUSERA) merupakan program perniagaan yang berasaskan sektor kesihatan dan pendidikan. Memandangkan kesihatan dan pendidikan merupakan industri paling tinggi yang menyumbang kepada ekonomi dunia, pihak kami membuka peluang kepada semua golongan masyarakat demi membantu meningkatkan taraf ekonomi individu dan syarikat.

 Matlamat program ini dianjurkan adalah untuk membantu GABUSERA Executive Partner  bagi mempelajari tentang;

 1. Potensi Diri (Self Potential)
 2. Kepimpinan (Leadership)
 3. Pemasaran Perniagaan (Sales & Marketing)
 4. Pengurusan Perniagaan (Business Management)

Disamping 3 matlamat teras program ini, program usahawan ini dapat membantu usahawan mencapai matlamat bebas masalah kewangan, bebas masa dan bebas masalah kesihatan.

Penganjuran program ini membuka peluang kepada semua

Individu:

 • Individu yang ingin menjadi usahawan.
 • Individu yang sedang mencari pekerjaan.
 • Pekerja makan gaji yang sedang mencari pendapatan sampingan.
 • Suri rumah.
 • Pengguna produk.
 • Pengamal perubatan tradisional dan komplementari.

Badan Korporat:

 • Syarikat 
 • Persatuan & Pertubuhan.
 • Koperasi

PROGRAM AMAL

Disamping peganjuran program usahwan dan pendidikan kesihatan, pihak kami juga merupakan sebagai salah sebuah organisasi yang turut serta dalam melakukan aktiviti dan sumbangan amal kepada pusat-pusat kebajikan. Sasaran kami pada tahun 2030, adalah untuk membina 50 buah pusat dialisis fasa pertama bagi manfaat ramai secara percuma di seluruh negara.

Di samping itu, misi pemantapan modal insan dalam kalangan pelajar tahfiz yang berpotensi juga telah dirancangkan. Impian kami adalah untuk menganugerahkan biasiswa tahunan untuk 500 pelajar tahfiz di seluruh pada tahun 2030 di bawah Yayasan Gabungan Serantau disamping bantuan kos pengurusan untuk sasaran 10 buah pusat tahfiz terpilih dan 10 buah pusat kebajikan dan orang tua bagi fasa pertama.